Bekijk onze sociale profielen

  • Holland Hockey Facebook Group

Hockey-tips

Lengte Stick

Het hockey spelletje wordt een stuk leuker en makkelijker als je met een hockeystick speelt die voor jou de juist lengte heeft. Hoe weet je precies of jou stick de juiste lengte heeft?
Veel hockeywinkels die een stick verkopen aan kinderen hanteren de grond-navel regel. Dit houdt in dat wanneer de stick met de krul op de grond staat de grip bij de navel van het kind mag komen.

Dit is niet de goede manier om de lengte te bepalen!

Tijdens het hockeyen nemen kinderen namelijk een andere houding aan dan wanneer er gemeten wordt in de winkel. In de winkel staat het kind rechtop terwijl het hockeyspelletje juist verlangt van het kind dat je naar voren leunt en door je knieën gaat. Met een te lange stick gaan kinderen teveel rechtop hockeyen (rechte rug en knieën en met de armen recht naar beneden). Wanneer dit gebeurd ligt de bal te dicht bij de voeten van het kind en moet er onnodig veel bewogen worden met het hoofd tijdens het drijven van de bal.

Hoe bepaal ik dan de juiste lengte voor mijn stick?

Als je de stick die je graag wilt kopen met de grip onder je oksel stopt, dan moet de krul op ongeveer gelijke hoogte hangen van je knieën. Is dit het geval? Neem je nieuwe aanwinst dan mee naar de kassa. Door de goede lengte van de stick wordt een kind in de juiste hockeyhouding gebracht en zal het hockeyspel een stuk makkelijker worden.

Bij de juiste lengte van de hockeystick zal je zien dat een kind over de bal heen naar de rest van het veld kan kijken en dus alleen met zijn ogen hoeft te draaien om meer zicht op de bal te krijgen.

Heb je per ongeluk toch de verkeerde stick gekocht?
Hier is eigenlijk maar 1 oplossing voor, dat is een nieuwe te kopen en je huidige stick in de kast leggen tot dat jij wel de goede lengte hebt voor de stick.

Let wel, een te lange stick is niet fout! Wel erg onhandig.

Gebitsbeschermer

Als ouder wilt u graag dat uw kind zijn/haar gebit goed verzorgt zodat er geen gaatjes in komen dat alle tanden mooi blijven. Om te voorkomen dat uw kind gebitsschade oploopt is het verstandig om uw kind tijdens het hockey een gebitsbeschermer te laten dragen.

Er zijn twee soorten gebitsbeschermers:

- De gebitsbeschermer uit de sportzaak (deze moet vaak in heet water op maat gemaakt worden thuis)

- De gebitbeschermer van de tandarts (deze wordt dan op maat gemaakt)

Het grootste verschil tussen deze twee gebitsbeschermers is dat de beschermer van de tandarts geheel op maat gemaakt wordt en hierdoor dunner is en beter om het gebid heen zit.

Het effect van deze twee gebitsbeschermers is exact hetzelfde, namelijk de klap absorberen die de tanden krijgt bij een botsing of iets dergelijks en de kracht verdelen over meerdere tanden dan over 1. Hierdoor is de kans groter dat de tanden van uw kind in takt blijven na aanraking met een bal of stick.

Gebitsbeschermers zijn er in alle soorten, kleuren en maten. Zo zijn er gebitsbeschermers vanaf 3,50 per stuk tot en met 40,-.

Onderhoud

Voor goed onderhoud van je gebitsbeschermer moet je hem na het dragen altijd even afspoelen met water en in het bewaarbakje doen (wordt meestal meegeleverd). Dit voorkomt uitdroging van de beschermer en hierdoor gaat het rubber langer mee.

Belangrijk

Het belangrijkste bij het zoeken naar een gebitsbeschermer is de veiligheid, en bedenk dat je tanden erg waardevol voor je zijn. Nadat de melktanden weg zijn moet je er je hele leven mee doen!

  • Holland Hockey - foto 1
  • Holland Hockey - foto 2
  • Holland Hockey - foto 3
  • Holland Hockey - foto 4
  • Holland Hockey - foto 5
  • Holland Hockey - foto 6
  • Meer foto's van hockeytraining voor kinderen hier